Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olabilirsiniz? - meslekburda.com
Kariyer 04/08/2020

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olabilirsiniz?

Hasta kabul kursu sertifikası günümüz şartlarında son derece önemlidir. Hasta kabul sekreteri görevleri ile alakalı tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. Birçok insan nasıl bu tarz bir meslek sahibi olabileceğini merak ediyor.

 Bu yazımızda hasta kabul kursu kayıtları ve mesleğin maaşlarından bahsedeceğiz. 2020 yılında hangi şartlar altında hasta kayıt kabul sekreteri olabilirsiniz ve hasta kabul sertifikası işe yarar mı gibi konulara değineceğiz. Hasta kabul sekreteri çalışma alanları olanakları ve diğer merak edilen tüm detayları sizlere aktaracağız. Hasta kabul sekreterliği eski adıyla tıbbi sekreter olarak da açıklanmaktadır. Hastaların kimlik bilgilerini muayene edilecekleri bölümleri sistem üzerine giriş yaparak hastaların ilk etapta hastane içerisinde işlerini kolaylaştırma amaçlı hizmetler vermektedir.

 Bu tarz bir mesleği yapabilmek için birden fazla yöntem vardır. Üniversiteden 2 yıllık tıbbi dokümantasyon veya sekreterlik hasta kabul programlarından mezun olan kişiler bu tarz meslekleri yerine getirebilirler. Ancak bir de bu tarz üniversitelerden mezun olmayan ve diploması olmayan kişiler için de sertifikalı yöntemler bulunmaktadır. Üniversite onaylı sertifikalar sayesinde birçok insan özel sektörde bulunan sağlık kuruluşlarında çalışabilmektedir. Ayrıca günümüz koşullarında devlet kurumlarında da özel sertifika ile işbaşı yapan çok sayıda insan bulunmaktadır.

Hasta Kabul Sekreterliği

Herhangi bir hastaneye gittiğimizde randevumuz olsa bile sisteme giriş yapmamız gerekir. Sisteme giriş yapılması ya da hastalara ilgilenmesi konularında ise bizlere yardımcı olan kişiler genellikle hasta kabul sekreterleri olur. Hasta kabul sekreteri görevleri sadece bunlarla sınırlı değildir. Yani meslek tanımı ve görevleri açısından hasta kabul sekreterinin birden fazla görevi ve yapması gereken hususlar bulunmaktadır. Hemen aşağıda hasta kabul sekreterinin ne gibi görevlerinin olduğunu görebilirsiniz. Aşağıda yer alan bilgiler dışında da hastanelerin alanlarını ve çalışma koşullarına göre personelden beklentiler değişiklik gösterebilir. Hasta kabul sekreteri görevleri hemen aşağıda detaylıca belirtilmiştir.

  1. Hasta yakınlarını ve refakatçileri kurallar hakkında bilgilendirmek
  2. İşi biten dosyaları arşiv birimine göndermek
  3. Hasta çıkışlarını yaparak gerekli evrakları teslim etmek
  4. Hasta kabul birimindeki yazışmaları yapmak
  5. Doğum tutanağı ve ölüm belgelerini hazırlayarak ilgili birimlere göndermek
  6. Yatışı verilen hastanın dosyasını düzenlemek
  7. Hasta kabul için kullanılacak olan malzemeleri gerekli yazışmalar yolu ile ilgili birimden talep etmek
  8. Bölümde bulunan demirbaş eşyalar ile ilgili yazışmaları yapmak

Meslek İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Her meslek grubu için farklı şartlar aranmaktadır. Mesleğin yapısına uygun olmak her biri için avantaj anlamını taşımaktadır. Hasta kabul sekreterliği sertifikası almak için bazı şartlar aranmaktadır. Tıbbi terimlere aşina olmak ya da teorik bilgisi olmak hasta kabul sekreteri için kesinlikle avantajlı olacaktır.

 Ayrıca sertifika ile birlikte bu işi yapmak istiyorsanız alacağınız eğitimlerin tamamında başarılı olmanıza gerekmektedir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yer alan her kursa katılabilir bu sertifikayı alabilir ve mesleğe başlayabilirsiniz. En az ilköğretim düzeyinde olmalısınız ve net bir şekilde okuryazar olmanız da gerekiyor.

  1. Kapalı ortamda çalışabileceğiniz için bu çalışma ortamını göze almanız gerekiyor.
  2. Bütün gün hastalar ile diyalog kuracağınız için sabırlı olmanız gerekiyor.
  3. Görme ve işitme organları, el ve parmaklarınızın sağlam olması gerekiyor.
  4. Evrak vb. işler yapılacağı için düzenli olmanız gerekiyor.

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur?

Hasta kabul kursu sertifikasına sahip olmanız için iki yol bulunmaktadır. Üniversite onaylı sertifika almak ya da özel eğitim kurumlarına giderek sertifika almanızdır.

 Türkiye genelinde birçok üniversite yakından ya da uzaktan eğitim şekilde onaylı sertifika vermektedir. Kurslar genel olarak çok kısa süreli olduğu için ücretli olduğunu söylemekte yarar var. Ayrıca bir miktar ücret ödeyerek de üniversite onaylı sertifikaları alabiliyorsunuz.

Özel eğitim kurumlarına giderek internet üzerinden başvuru yaparak sertifika sahibi olabiliyorsunuz. Elbette bu biraz pahalı bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor genel olarak özel kursa 1 ay gibi sürede sizlere sertifikayı sunuyor. Özel kurumlardan alınacak olan sertifikalar yurt dışında da geçerliliğinin olduğunu söylemekte yarar var günümüze halk eğitim merkezleri vatandaşları birçok sertifika verebiliyor bu kurslarda teorik olarak da bilgiler kazanabiliyorsunuz.


Yazar : FERİDE EYLEM ALTAN

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.