Hosteslik ve kabin memurluğu, uzun yıllardır en popüler meslekler arasında yerini alıyor. Hem kazandırdığı sosyal hakları, hem de birçok yer gezip birçok kültürü tanımanın verdiği kültürel birikimle, tercih edilen mesleklerin başında geliyor. Hostes olabilmek için çeşitli kurslar, eğitim içerikleri ve ilgili kurumun oryantasyonu sonucu, mesleğinize kavuşmuş oluyorsunuz. Fakat bazen bu eğitim ve kurslar, sizin için çok masraflı olabiliyor. Yine bu soruna bir çözüm, üniversite onaylı sertifika veren uzaktan eğitim kuruluşlarından geliyor. Sizin de malumunuz olduğu üzere uzaktan eğitim, örgün eğitimle kıyaslandığında, maddi açıdan öğrenciyi zorlamıyor ve belirli platformlar üzerinden yayın yaptığı için ders kaçırma veya anlamadığınız bir konu olduğunda ilgili hocaya utana sıkıla soru sorma dertlerini ortadan kaldırıyor. Özellikle ulaşım, trafik veya konaklama gibi sorun teşkil eden özellikler ortadan kalktığında eğitime konsantre olmak daha da kolaylaşıyor. Peki uzaktan eğitimle kabin memurluğu eğitimi nasıl oluyor?
Firmamızda, kabin memurluğu eğitimi, normal bir kabin memurluğu eğitimiyle hemen hemen aynı özellikler taşımaktadır. Bizi, diğerlerinden ayıran tek şey; uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim vermemiz ve bu eğitimin 80 saatinin de uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilmesidir. Son zamanlarda, firmamıza kabin memurluğu ve hosteslik eğitim için başvuran adayların hemen hepsi, üniversite onaylı sertifikalarını aldıktan çok kısa bir süre sonra bir havayolu şirketinde işe girerek mesleklerini icra etmeye başlamışlardır. Platformumuz üzerinde devam zorunluluğu bulunmamaktadır fakat öğrencilerimizin başarıya ulaşmaları için eğitime katılmalarını tavsiye etmekteyiz. Bu eğitimler sonunda; ulusal ve uluslararası mevzuatlara uygun kabin memurları ve hostesler yetiştirilmektedir.
Kabin memurluğu eğitiminin sonrası kabin memurunun çalışma alanları şu şekildedir;
- Uçağın hareketinden önce yapılan toplantıya katılır ve yönergeyi okur.
- Uçak içi temizliği kontrol eder.
- Arka sağ ve sol güvenlik önlemlerini kontrol eder.
- Yolcuların uçağa yerleşmesine yardımcı olur,
- Özel yardıma ihtiyacı olan hasta, yaşlı vb. yolcularla ilgilenir,
- Yolculara hava durumu, uçuş koşulları ve tehlike halinde yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar hakkında bilgi verir,
- İçecek ve yemek servisleri yapar,
- İniş hazırlıklarını yapar ve yolcuların güvenlik içinde inişlerini sağlar.
Kabin memurları havaalanında ve uçak içinde görev yaparlar. Çalışma ortamlarında devamlı değişen insan topluluklarıyla etkileşim halindedirler. Çalışma saatleri çok değişken bir yapıdadır. Kabin memurluğu için; seyahat etmeye ve yeni insanlar tanımaya olanak tanıyan bir meslektir, demek mümkündür. Havayolu şirketlerinde genellikle uçuş görevinde olular. Fakat nadiren de olsa yer hizmetlerinde çalışmaktadırlar. İyi hizmet veren kabin memurları her zaman yüksek ücretle, en gelişmiş hava taşımacılığı şirketlerinde çalışma olanağına sahiptirler. Mesleklerinde en az 5 yılı kabin memuru olarak çalışmış ve istenilen nitelikleri sağlayan kabin memurları; amirliğe veya kontrol hostesliğine yükselebilirler. Bununla birlikte kabin memurluğu eğitiminde, eğitmen görevi de alabilirler.